One word substitution for places

One word substitution for Places (MCQ) of English Aptitude includes questions on important One word substitution for different type of places which are important for all competitive exams.

21) Reserv

  • 1) A place where no water is there.
  • 2) A place where we store goods.
  • 3) A place where water is collected and stored.
  • 4) A cold place to store grains.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Reservoir meaning in Hindi : जलाशय

22) Sta

  • 1) A house of shelter for hen.
  • 2) A house of shelter for dog.
  • 3) A house of shelter for cow.
  • 4) A house of shelter for horse.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Stable meaning in Hindi : तबेला

23)

  • 1) A place where pigs are kept.
  • 2) A place where cows are kept.
  • 3) A place where parrots are kept.
  • 4) A place where peacocks are kept.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Sty meaning in Hindi : सूअरखाना, शूकर शाला

24) Scull

  • 1) A place where food is served.
  • 2) A place for washing dishes.
  • 3) A place for keeping dishes.
  • 4) A place where food is made.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Scullery meaning in Hindi : बर्तन माँजने की जगह

25) Cac

  • 1) Destroyed place.
  • 2) A rehabilitated place.
  • 3) A place where ammunition is hidden.
  • 4) A place where large number of animals are kept.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Cache meaning in Hindi : गुप्त भंडार

26) Cemete

  • 1) A place related to birds.
  • 2) A place related to animals.
  • 3) A place where post-mortem of dead bodies is done.
  • 4) A graveyard where dead are buried.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Cemetery meaning in Hindi : कब्रिस्तान

27) Cre

  • 1) where children are cared.
  • 2) where old people are cared.
  • 3) where flowers are cared.
  • 4) where bees are cared.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Creche meaning in Hindi : शिशु सदन

28) Decan

  • 1) a bottle having unique design on it.
  • 2) a bottle which is made by different metals.
  • 3) a bottle with a stopper for serving wine or water.
  • 4) a very old bottle.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Decanter meaning in Hindi : निथरनी

29) Dormit

  • 1) inner part of the city.
  • 2) outskirts of a city.
  • 3) sleeping rooms in an institution.
  • 4) exercise rooms in an institution.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Dormitory meaning in Hindi : शयनगृह

30) D

  • 1) the place place to hide near water.
  • 2) the place where animals live.
  • 3) the nest of a sparrow.
  • 4) the nest of a squirrel.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog