Go to IBPS EXPERT

Question Statements Questions Answers

Question Statements Questions Answers (MCQ) of Logical Reasoning are important for all competitive exams like BANK PO, IBPS, SBI-PO, RBI, MBA, MAT, CAT, IIFT, IGNOU, SSC CGL, CBI, CPO, CLAT, CTET, NDA, CDS, Specialist Officers.

1) Question : A ground plus four storeyed residential building has 3 wings namely A, B and C. How many flats are there in a building ? I. Each floor has equal number of flats. II. All the three flats on the ground floor of wing A are unoccupie

  • 1) data in statement I alone are sufficient to answer the question.
  • 2) data in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 3) data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 4) data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

2) Question : How many doctors are practising in the town ? I. There is one doctor per 700 residents. II. There are 16 wards with each ward having as many doctors as the number of ward

  • 1) data in statement I alone are sufficient to answer the question.
  • 2) data in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 3) data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 4) data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

3) Question : Why haven't Indian scientists made such headway in any field after independence ? I. Indian scientists are not provided with up to date laboratory facilities. II. Indian scientists regard that knowledge of western science advances is enough for a nation to advanc

  • 1) data in statement I alone are sufficient to answer the question.
  • 2) data in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 3) data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 4) data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

4) Question : What time does the office starts working ? I. Some employees reach office at 9:00 am. II. Some employees reach office at 4:00 p

  • 1) data in statement I alone are sufficient to answer the question.
  • 2) data in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 3) data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 4) data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

5) Question : How many flats are there in this housing complex ? I. Each wing has 16 flats which is incidentally equal to the total number of buildings. II. Each building has four wings - A, B, C and

  • 1) data in statement I alone are sufficient to answer the question.
  • 2) data in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 3) data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 4) data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question.
View Answer View Explanation
Ans.   E
Explanation :

6) Question : Out of A, B, C and D, who was selected by the interview panel ? I. C's interview was much better than A and D. II. B has better qualification and experience than other thre

  • 1) data in statement I alone are sufficient to answer the question.
  • 2) data in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 3) data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 4) data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

7) Question : Did Arvind lose money in the school ? I. Children are not expected to carry money with them to school. II. His father gave him money in the mornin

  • 1) data in statement I alone are sufficient to answer the question.
  • 2) data in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 3) data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 4) data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

8) Question : Does drinking coffee leads to headache ? I. Overstimulation of pancreas leads to headache. II. Coffee contains caffeine which excessively stimulates pancrea

  • 1) data in statement I alone are sufficient to answer the question.
  • 2) data in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 3) data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 4) data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question.
View Answer View Explanation
Ans.   E
Explanation :

9) Question : The cost of the kit is solely based on the number of leaves. The kit has how many leaves ? I. The cost of kit of medium size is Rs 850. II. The small size kit contains 55 leave

  • 1) data in statement I alone are sufficient to answer the question.
  • 2) data in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 3) data either in statement I alone or in statement II alone are sufficient to answer the question.
  • 4) data given in both statements I and II together are not sufficient to answer the question.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing