Go to IBPS EXPERT

Seating Arrangement Questions Answers

Seating Arrangement Questions Answers (MCQ) of Verbal Reasoning includes questions on determining the correct seating positions etc which are important for all competitive exams.

1) Which of the cars are on both the sides of Maruti car

  • 1) Fargo and Mercedes
  • 2) Ambassador and Fargo
  • 3) Cardilac and Mercedes
  • 4) Bedford and Ambassador
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

2) Which of the following statement is correct

  • 1) Bedford is at one end.
  • 2) Mercedes is at one end.
  • 3) Fiat is next second to the right of Maruti.
  • 4) Bedford is next left of Fiat.
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

3) Which one of the following statements is correct

  • 1) Fargo car is in between Ambassador and Fiat.
  • 2) Fargo is next right of Cadillac.
  • 3) Cadillac is next left to Mercedes car.
  • 4) Maruti is fourth right of Mercedes.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

4) Which of the following groups of cars is to the right of Ambassador

  • 1) Cadillac, Fargo and Maruti
  • 2) Maruti, Bedford and Fiat
  • 3) Mercedes, Cadillac and Fargo
  • 4) Bedford, Cadillac and Fargo
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

5) Which one of the following is the correct position of Mercedes

  • 1) Fourth to the right of Maruti.
  • 2) Between Bedford and Fargo.
  • 3) Next to the left of Bedford.
  • 4) Next to the left of Cadillac.
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

6) Who is at the extreme left end

  • 1) Jayesh
  • 2) Subodh
  • 3) Alok
  • 4) Bhagat
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

7) Who is in the Middle

  • 1) Bhagat
  • 2) Subodh
  • 3) Jayesh
  • 4) Pramod
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

8) To find the answers to the above questions, which of the given statements can be dispensed with

  • 1) None
  • 2) A only
  • 3) B only
  • 4) C only
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
A is Superfluous.

9) Who among the following is to the immediate left of F

  • 1) G
  • 2) I
  • 3) J
  • 4) H
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Please refer to Explanation Image.

10) What is true about J and K

  • 1) J is male, K is female
  • 2) J is female, K is male
  • 3) Both are female
  • 4) Both are male
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing