Seating Arrangement Questions Answers

Seating Arrangement Questions Answers (MCQ) of Verbal Reasoning includes questions on determining the correct seating positions etc which are important for all competitive exams.

21) Which of the following pairs of people are sitting at the extreme ends

  • 1) AE
  • 2) AB
  • 3) CB
  • 4) FB
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Please refer to explanation Image.

22) Name the person who should change places with C such that he gets the third place from the north en

  • 1) G
  • 2) F
  • 3) D
  • 4) A
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Please refer to Explanation Image.

23) Immediately between which of the following pairs of people D is sitting

  • 1) AC
  • 2) AF
  • 3) CF
  • 4) CE
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Please refer to Explanation Image.

24) Which of the conditions given above are not required to find out the place in which A is sitting

  • 1) I
  • 2) II
  • 3) IV
  • 4) All required
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

25) Economics is between which of the following books

  • 1) Accountancy and Education
  • 2) Psychology and Hindi
  • 3) English and Psychology
  • 4) Psychology and Sociology
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Please refer to explanation image.

26) Which three books are between Accountancy and Hindi

  • 1) English, Economics and Psychology.
  • 2) Economics, Psychology and Education.
  • 3) Economics, Psychology and Hindi
  • 4) None of these
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

27) If Sociology and English, Accountancy and Hindi and Education and Psychology interchange their positions, which book will be between Psychology and Sociology

  • 1) Accountancy
  • 2) Psychology
  • 3) Economics
  • 4) Hindi
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

28) Who is sitting in the middle of the row

  • 1) B
  • 2) C
  • 3) G
  • 4) I
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
D is to the left of F and second to the right of C i.e. C - D F. A is second to the right of E i.e. E - A. J is immediate neidhbour of A and B and third to the left of G i.e. A J B - G. H is the left of D and third to the right of I i.e. I - H D. The above four orders may be combined to obtain the correct order as under : E, K, A, J, B, I, G, C, H, D, F.

29) Which of the following group is sitting to the right of G

  • 1) CHDE
  • 2) CHDF
  • 3) IBJA
  • 4) ICHDF
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
D is to the left of F and second to the right of C i.e. C - D F. A is second to the right of E i.e. E - A. J is immediate neidhbour of A and B and third to the left of G i.e. A J B - G. H is the left of D and third to the right of I i.e. I - H D. The above four orders may be combined to obtain the correct order as under : E, K, A, J, B, I, G, C, H, D, F.

30) Which of the following statements is true in the context of the above sitting arrangements

  • 1) There are three students sitting between D and G.
  • 2) K is between A and J.
  • 3) B is sitting between J and I.
  • 4) G and C are neighbours sitting to the immediate right of H.
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
D is to the left of F and second to the right of C i.e. C - D F. A is second to the right of E i.e. E - A. J is immediate neidhbour of A and B and third to the left of G i.e. A J B - G. H is the left of D and third to the right of I i.e. I - H D. The above four orders may be combined to obtain the correct order as under : E, K, A, J, B, I, G, C, H, D, F.
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog