Go to IBPS EXPERT

Sentence Correction

Sentence Correction Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to correct the given sentence which are important for all competitive exams.

1) There was no cause of anxie

  • 1) cause for anxiety
  • 2) cause to anxiety
  • 3) cause with anxiety
  • 4) No correction
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

2) He is working in the company since 20

  • 1) is working with
  • 2) is working at
  • 3) has been working in
  • 4) have been working in
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

3) She is not only pretty but very charmi

  • 1) very also a charming
  • 2) very charming
  • 3) but also very charming
  • 4) No correction
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

4) He stopped to work two hours a

  • 1) working
  • 2) at work
  • 3) with work
  • 4) to have work
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

5) The winter has set in and the days are getting cold

  • 1) set off
  • 2) set up
  • 3) set with
  • 4) set in
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

6) It is enough fatal to a animal as to a human bei

  • 1) too fatal
  • 2) as fatal
  • 3) so fatal
  • 4) fatal
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

7) There is nothing more miserable than the unemployme

  • 1) quite miserable
  • 2) very miserable
  • 3) as miserable
  • 4) No Correction.
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

8) The police are trying to solve this cas

  • 1) is
  • 2) have
  • 3) has
  • 4) No correction
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
Always use a plural verb with police like following The police are coming or The police have arrested a friend of mine.

9) He has been caught in a rat ra

  • 1) for rat race
  • 2) rat race
  • 3) the cat race
  • 4) No correction
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

10) He requested to change his shoes for mi

  • 1) with
  • 2) to
  • 3) against
  • 4) No correction
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing