Go to IBPS EXPERT

Sequence of Sentences

Sequence of Sentences Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to identify correct sequence of given sentences which are important for all competitive exams.

1) Find the correct sequence of sentences : 1: Your letter was big relief. P : How did you exams go? Q : After your result, you must come here for a week. R : You hadn't written for over a month. S : I am sure you will come out with flying colours. 6: But don't forget to bring chocolate for Geeth

  • 1) RPSQ
  • 2) SQRP
  • 3) PRQS
  • 4) PQRS
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

2) Find the correct sequence of sentences : 1 : I took cigarettes from my case. P : but when the fit of coughing was over, he replaced it between his lips. Q : I lit one of them and placed it between the lips. R : then with a feeble hand he removed the cigarette. S : slowly he took a pull at it and coughed violently. 6 : Then he continues to draw on i

  • 1) RPQS
  • 2) QSRP
  • 3) PQRS
  • 4) QRSP
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

3) Find the correct sequence of sentences : 1. Religion has been used P: both as a weapon of isolation Q: to dull awareness R: about real problems S: and as morphia 6: like education, health and employm

  • 1) QPSR
  • 2) PQRS
  • 3) QRPS
  • 4) PSQR
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

4) Find correct sequence of sentences : 1. When all the member were seated P: the secretary came to the dias Q: during the previous year R: detailing the activities of the organisation S: and read out the report 6. and plans for the coming ye

  • 1) PRQS
  • 2) PSRQ
  • 3) QRPS
  • 4) QPRS
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

5) Find correct sequence of sentences : 1. In-spite of an unprecedented boom in the market P: and had to remain content Q: the paper dealer could not R: push up his sales S: with the volume of sale lower than 6: what he had sold the previous ye

  • 1) QRPS
  • 2) QPRS
  • 3) PRQS
  • 4) PQSR
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

6) Find correct sequence of sentences : 1. Rahul was successful P: by the cruelty and horrors of war Q: he was so disgusted R: in his military operations S: and alone among conquerors 6: that he renounced

  • 1) PQRS
  • 2) QPSR
  • 3) RSQP
  • 4) SRQP
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

7) Find correct sequence of sentences : 1. She said on the phone that she would report for duty next day. P: we found it locked Q: We waited for few days then we decided to go to her place R: But she did not S: Even after that we waited for her quite a few days 6. Eventually we reported to the poli

  • 1) RQPS
  • 2) QPRS
  • 3) RSPQ
  • 4) PQRS
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

8) Find correct sequence of sentences : 1: Several times I have P: by a blowpipe dart but a cigarette placed Q: parallel to the ground is missed R: put a cigarette on end in a tree S: and watched it be pinned to the bark 6: seven times out of t

  • 1) PQSR
  • 2) RSPQ
  • 3) RPQS
  • 4) QSPR
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

9) Find correct sequence of sentences : 1: When next needed, P: for several days in a bamboo Q: but for some reason the water R: it is soaked in fresh water and reboiled S: must be fresh and water which 6: has been standing container cannot be use

  • 1) SPQR
  • 2) QRPS
  • 3) RQSP
  • 4) RQPS
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

10) Find correct sequence of sentences : P: who are very hygiene-conscious Q: soaked for about five minutes R: some tomato ketchup manufacturers S: require the fruits to be

  • 1) PSRQ
  • 2) PSQR
  • 3) RPSQ
  • 4) RPQS
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing