Sequence of Sentences

Sequence of Sentences Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to identify correct sequence of given sentences which are important for all competitive exams.

11) Find correct sequence of sentences : P: of a sophisticated steam jacketed equipment Q: give the tomatoes a rapid heating R: known as the Thermobreak to S: bigger factories make

  • 1) SPRQ
  • 2) SRPQ
  • 3) PQSR
  • 4) PQRS
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

12) Find correct sequence of sentences : P: to estimate its age Q: immediately they took the R: some zoological experts S: creature ashore and as

  • 1) PQSR
  • 2) SPQR
  • 3) QSPR
  • 4) PRQS
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

13) P: were sometimes held to appease them Q: of prayers and sacrifice R: or angry spirits or gods and rituals S: illnesses were attributed to evil

  • 1) SQRP
  • 2) PSQR
  • 3) QRPS
  • 4) SRQP
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

14) Find correct sequence of sentences : P: a drug was developed Q: to alleviate chest pains in R: from a species of holly S: patients suffering from coronary disea

  • 1) PQRS
  • 2) PRQS
  • 3) PSRQ
  • 4) RQSP
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

15) Find correct sequence of sentences : 1: A connection had long been suspected P: since both were at their worst in the Q: same regions and seasons, but the nature R: between the abundance of mosquitoes S: and the occurrence of mosquitoes 6: of this connection had not been understo

  • 1) RQSP
  • 2) RSQP
  • 3) RSPQ
  • 4) PQRS
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

16) Find correct sequence of sentences : 1: Several sub-cities have been planned around capital. P: Dwarga is the first among them. Q: They are expected to alleviate the problem of housing. R: It is coming up in the south west of capital. S: It will cater to over one million people when completed. 6: Hopefully the housing problem will not be as acute at present after these sub-cities are bui

  • 1) RPQS
  • 2) QPRS
  • 3) PQRS
  • 4) RSQP
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

17) Find correct sequence of sentences : 1. Any anyone P: and the chances are Q: what is the single most important issue R: in the streets of Zurich S: facing Switzerland today 6. they will answer 1

  • 1) RQSP
  • 2) SPQR
  • 3) QRSP
  • 4) SPRQ
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

18) Find correct sequence of sentences : 1 : A noise started above their heads. P : But people did not take it seriously. Q : That was to show everyone that there was something wrong R : It was a dangerous thing to do. S : For, within minutes the ship began to sink. 6: Nearly 200 lives were lo

  • 1) QRPS
  • 2) QPRS
  • 3) RPQS
  • 4) RQSP
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

19) Find correct sequence of sentences : P: career with the Bills and Q: once the league’s all R: Mr. xyz spent most of his S: was time leading rushe

  • 1) RPQS
  • 2) RQPS
  • 3) RSPQ
  • 4) QRSP
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

20) Find correct sequence of sentences : P: play in New Jersey. Q: other 'New York' teams, the Jets and Giants, R: in the state of New York as both S: They are the only team to p

  • 1) SQRP
  • 2) SRPQ
  • 3) SRQP
  • 4) RSQP
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog