Sequence of Sentences

Sequence of Sentences Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to identify correct sequence of given sentences which are important for all competitive exams.

21) Find correct sequence of sentences : P: This being the case, Q: it is generally believed that proficient reading depends R: on the ability to recognize words S: quickly and effortles

  • 1) RPQS
  • 2) PQRS
  • 3) QPRS
  • 4) SQRP
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

22) P: the nostrils and out through the mouth Q: centred instead on breathing in deeply through R: away from these thoughts and S: the focus must then be ta

  • 1) SRQP
  • 2) RQPS
  • 3) PSQR
  • 4) QRSP
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

23) Find correct sequence of sentences : P: the look of joy on her face Q: turned to horror as blood R: as he placed the ring on her finger, S: began to drip from the ring

  • 1) PQSR
  • 2) PQRS
  • 3) RPQS
  • 4) RPSQ
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

24) Find correct sequence of sentences : 1: Pollution has been defined P: or form of energy to the environment at Q: accommodate its dispersion, breakdown, recycling or R: a rate faster than the environment can S: as the addition of any substance 6: storage in some harmless f

  • 1) PRSQ
  • 2) SPRQ
  • 3) SRPQ
  • 4) RPSQ
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

25) Find correct sequence of sentences : P: 10 weeks to eat all of Q: for an entire year R: the food you needed S: imagine if you had just

  • 1) QRSP
  • 2) SPQR
  • 3) SPRQ
  • 4) PQRS
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

26) Find correct sequence of sentences : P: plans for expansion Q: about its latest R: with so much past success from growth, S: it's no wonder that Universal is exci

  • 1) PQRS
  • 2) QRPS
  • 3) PSRQ
  • 4) RSQP
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

27) Find correct sequence of sentences : P: of humans and the results Q: of this can be seen R: they tampered with the evolution S: practically everywhere

  • 1) PQRS
  • 2) RPQS
  • 3) QPSR
  • 4) QRPS
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

28) Find correct sequence of sentences : P: commercial area and convention center Q: the largest fountain in the world R: The Suntec City Mall is an enormous S: that boasts the Fountain of Weal

  • 1) RPSQ
  • 2) RSPQ
  • 3) SPQR
  • 4) QRSP
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

29) P: curiosity, and quick ability to learn Q: because of their playfulness, R: dolphins are thought S: to be intelligent animals

  • 1) RSQP
  • 2) QPSR
  • 3) SRPQ
  • 4) PQSR
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

30) Find correct sequence of sentences : P: may accidentally trap dolphins Q: fishermen in pursuit of profitable tuna R: killing them in the process S: in their nets,

  • 1) PQRS
  • 2) QPSR
  • 3) SRPQ
  • 4) QPRS
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog