Go to IBPS EXPERT

Synonyms Questions Answers

Synonyms Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to identify synonym among the options which are important for all competitive exams.

1) Synonym of ASSAS

  • 1) Victim
  • 2) Slayer
  • 3) Record
  • 4) Heroic
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
ASSASSIN meaning in Hindi : हत्यारा

2) Synonym of DESP

  • 1) Collapse
  • 2) Hopeful
  • 3) New idea
  • 4) Terrible
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
DESPAIR meaning in Hindi : निराशा

3) Synonym of DIS

  • 1) Brave
  • 2) Stranger
  • 3) Hopeful
  • 4) Disappoint
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
DISMAY meaning in Hindi : निराश करना

4) Synonym of DW

  • 1) Document
  • 2) Elf
  • 3) Excess
  • 4) Forgive
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
DWARF meaning in Hindi : बौना

5) Synonym of DEPL

  • 1) Annals
  • 2) Seize
  • 3) Applaud
  • 4) Complain
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
DEPLORE meaning in Hindi : भर्त्सना करना

6) Synonym of DECIPH

  • 1) Clear
  • 2) Revive
  • 3) Interpret
  • 4) Distort
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
DECIPHER meaning in Hindi : अर्थ निकालना

7) Synonym of DA

  • 1) Clever
  • 2) Frighten
  • 3) Vague
  • 4) Lapse
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
DAUNT meaning in Hindi : भयभीत करना

8) Synonym of EMANCIP

  • 1) Liberate
  • 2) To put in cage
  • 3) Proud
  • 4) Collect
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
EMANCIPATE meaning in Hindi : बंधनमुक्त करना

9) Synonym of FAT

  • 1) Extent
  • 2) Narrow
  • 3) Fruitful
  • 4) Comprehend
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
FATHOM meaning in Hindi : पूर्ण रूप से समझना

10) Synonym of FRIGHT

  • 1) Graceful
  • 2) Terrible
  • 3) Pleasant
  • 4) Majestic
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
FRIGHTFUL meaning in Hindi : भयानक
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing