Synonyms Questions Answers

Synonyms Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to identify synonym among the options which are important for all competitive exams.

11) Synonym of FIDEL

  • 1) Loyality
  • 2) Defiance
  • 3) Equality
  • 4) Wealth
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
FRANTIC meaning in Hindi : वफ़ादारी

12) Synonym of FANATI

  • 1) Autocrat
  • 2) Clever
  • 3) Open Minded
  • 4) Narrow minded
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
FANATICAL meaning in Hindi : कट्टरता

13) Synonym of GLAMOR

  • 1) Polite
  • 2) Sweet
  • 3) Fascinating
  • 4) Suitable
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
GLAMOROUS meaning in Hindi : सम्मोहक

14) Synonym of GRUM

  • 1) Growl
  • 2) Proficient
  • 3) Forceful
  • 4) Request
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
GRUMBLE meaning in Hindi : शिकायत

15) Synonym of G

  • 1) Kindness
  • 2) Overflow
  • 3) Restrain
  • 4) Bright
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
GLUT meaning in Hindi : भरमार होना

16) Synonym of ANTIPA

  • 1) Dislke
  • 2) Charity
  • 3) Approval
  • 4) Reprove
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
ANTIPATHY meaning in Hindi : चिढ़

17) Synonym of ACRIM

  • 1) Enmity
  • 2) Courtesy
  • 3) Scarce
  • 4) Discord
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
ACRIMONY meaning in Hindi : रूखापन

18) Synonym of AB

  • 1) Pull out
  • 2) Dislike
  • 3) Embarass
  • 4) Hearten
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
ABASH meaning in Hindi : शर्मिंदा करना

19) Synonym of BAN

  • 1) Highwayman
  • 2) In prison
  • 3) Free person
  • 4) Boasting
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
BANDIT meaning in Hindi : डाकू

20) Synonym of BARBAR

  • 1) Complex
  • 2) Dread
  • 3) Boor
  • 4) Broke
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
BARBAROUS meaning in Hindi : अशिष्ट or गँवार
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog