Synonyms Questions Answers

Synonyms Questions Answers (MCQ) of Verbal Ability in English Aptitude includes questions to identify synonym among the options which are important for all competitive exams.

21) Synonym of ALACR

  • 1) Mollify
  • 2) Swiftness
  • 3) Laziness
  • 4) Lethargy
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
ALACRITY meaning in Hindi : तत्परता

22) Synonym of ADR

  • 1) Haste
  • 2) Inept
  • 3) Clumsy
  • 4) Skilful
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
ADROIT meaning in Hindi : दक्ष

23) Synonym of BENEVOLE

  • 1) Kindness
  • 2) Adopt
  • 3) Secure
  • 4) Greetings
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
BENEVOLENCE meaning in Hindi : भलाई

24) Synonym of BLASPHEM

  • 1) Convict
  • 2) G`ather
  • 3) Impious
  • 4) Pious
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
BLASPHEMOUS meaning in Hindi : धर्मद्रोही

25) Synonym of BUOY

  • 1) Joyful
  • 2) Sad
  • 3) Angry
  • 4) Clever
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
BUOYANT meaning in Hindi : प्रफुल्लित

26) Synonym of BRIT

  • 1) Partner
  • 2) Like iron
  • 3) Tough
  • 4) Fragile
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
BRITTLE meaning in Hindi : भंगुर

27) Synonym of BUS

  • 1) Flurry
  • 2) Calm
  • 3) Charm
  • 4) Enjoyful
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
BUSTLE meaning in Hindi : हलचल

28) Synonym of CAJ

  • 1) Like
  • 2) Warn
  • 3) Tempt
  • 4) Assure
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
चापलूसी करना/फुसलाना

29) Synonym of BAF

  • 1) Regard
  • 2) Scorn
  • 3) Perplex
  • 4) Confound
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
BAFFLE meaning in Hindi : चक्कर में डाल देना

30) Synonym of GARRUL

  • 1) Loquacious
  • 2) Quiet
  • 3) Reserved
  • 4) Harmony
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
GARRULOUS meaning in Hindi : बातूनी
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog