Go to IBPS EXPERT

TCP-IP Questions Answers

TCP-IP Questions Answers (MCQ) of Networking Questions Answers includes questions of TCP-IP protocol which are important for IBPS IT Officer Aptitude exam, Campus Placements and other technical interviews and exams.

1) ICMP works on which lay

  • 1) Physical Layer
  • 2) Datalink Layer
  • 3) Network layer
  • 4) Transport Layer
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

2) Which protocol finds the MAC address from IP addre

  • 1) SMTP
  • 2) ICMP
  • 3) ARP
  • 4) RARP
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

3) Which protocol uses both TCP and

  • 1) FTP
  • 2) SMTP
  • 3) Telnet
  • 4) DNS
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :

4) Which layer of TCP/IP stack is equivalent to transport layer of

  • 1) Application layer
  • 2) Host to Host layer
  • 3) Internet
  • 4) Network access
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

5) Which layer will be used while transmitting data using FTP or Teln

  • 1) Presentation
  • 2) Application
  • 3) Session
  • 4) Transport
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :

6) Which company developed TCP/IP protocol for network

  • 1) IBM
  • 2) DEC
  • 3) DARPA
  • 4) Xerox
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :

7) Which IP is reserved for loopback test

  • 1) 192.168.0.0
  • 2) 10.255.255.255
  • 3) 255.0.0.0
  • 4) None of above
View Answer View Explanation
Ans.   D
Explanation :
127.0.0.1 is reserved for loopback testing

8) TCP/IP reference model contains how many laye

  • 1) 3
  • 2) 4
  • 3) 6
  • 4) 7
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
TCP/IP reference model has four layer Application Layer Host to Host Internet Layer Network Access

9) Teln

  • 1) allows user to connect client machine
  • 2) transferring files
  • 3) sharing files
  • 4) none of above
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :

10) Which protocol deals with resolving domain nam

  • 1) X-Window
  • 2) SMTP
  • 3) DNS
  • 4) FTP
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox
Current Affairs
Govt Jobs

Testing