World History Questions Answers

World History Questions Answers (MCQ) listing of General Intelligence is important for General Knowledge of SSC CGL, UPSC, IBPS, MAT, CAT and other competitive exams.

21) A can do a certain job in 25 days which B alone can do in 20 days. A started the work and was joined by B after 10 days. The number of days taken in completing the wotk wer

  • 1) \begin{aligned} 14\frac{2}{3}kmph \end{aligned}
  • 2) \begin{aligned} 15\frac{2}{3}kmph \end{aligned}
  • 3) \begin{aligned} 16\frac{2}{3}kmph \end{aligned}
  • 4) \begin{aligned} 17\frac{2}{3}kmph \end{aligned}
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Work done by A in l0 days = (1/25) *10 = 2/5 Remaining work = 1 - (2/5) = 3/5 (A+B)s 1 days work = (1/25) + (1/20) = 9/100 9/100 work is done by them in 1 day. hence 3/5 work will be done by them in (3/5)*(100/9) = 20/3days. Total time taken = (10 + 20/3) = 16*(2/3) days

22) A can do a certain job in 25 days which B alone can do in 20 days. A started the work and was joined by B after 10 days. The number of days taken in completing the wotk wer

  • 1) \begin{aligned} 14\frac{2}{3}kmph \end{aligned}
  • 2) \begin{aligned} 15\frac{2}{3}kmph \end{aligned}
  • 3) \begin{aligned} 16\frac{2}{3}kmph \end{aligned}
  • 4) \begin{aligned} 17\frac{2}{3}kmph \end{aligned}
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Work done by A in l0 days = (1/25) *10 = 2/5 Remaining work = 1 - (2/5) = 3/5 (A+B)s 1 days work = (1/25) + (1/20) = 9/100 9/100 work is done by them in 1 day. hence 3/5 work will be done by them in (3/5)*(100/9) = 20/3days. Total time taken = (10 + 20/3) = 16*(2/3) days

23) A piece of work can be done by 6 men and 5 women in 6 days or 3 men and 4 women in 10 days. It can be done by 9 men and 15 women in how many day

  • 1) 3 days
  • 2) 4 days
  • 3) 5 days
  • 4) 6 days
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
To calculate the answer we need to get 1 man per day work and 1 woman per day work. Let 1 man 1 day work =x and 1 woman 1 days work = y. => 6x+5y = 1/6 and 3x+4y = 1/10 On solving, we get x = 1/54 and y = 1/90 (9 men + 15 women)'s 1 days work = (9/54) + (15/90) = 1/3 9 men and 15 women will finish the work in 3 days

24) A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid t

  • 1) Rs. 300
  • 2) Rs. 400
  • 3) Rs. 500
  • 4) Rs. 600
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
C's 1 day's work = \begin{aligned} \frac{1}{3}- \left(\frac{1}{6} +\frac{1}{8} \right) \\ =\left(\frac{1}{3} - \frac{7}{24} \right) \\ = \frac{1}{24} \A:B:C = \frac{1}{6}:\frac{1}{8}:\frac{1}{24} \= 4:3:1 \C's Share = \frac{1}{8}* 3200 \ = 400 \end{aligned} If you are confused how we multiplied 1/8, then please study ratio and proportion chapter, for small information, it is the C ratio divided by total ratio.

25) 10 women can complete a work in 7 days and 10 children take 14 days to complete the work. How many days will 5 women and 10 children take to complete the wo

  • 1) 6 days
  • 2) 7 days
  • 3) 8 days
  • 4) 9 days
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
1 woman's 1 day's work = 1/70 1 Child's 1 day's work = 1/140 5 Women and 10 children 1 day work = \begin{aligned} \left(\frac{5}{70}+\frac{10}{140}\right) \ = \frac{1}{7} \end{aligned} So 5 women and 10 children will finish the work in 7 days.

26) 4 men and 6 women finish a job in 8 days, while 3 men and 7 women finish it in 10 days. In how many days will 10 women working together finish i

  • 1) 30 days
  • 2) 40 days
  • 3) 50 days
  • 4) 60 days
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
Let 1 man's 1 day work = x and 1 woman's 1 days work = y. Then, 4x + 6y = 1/8 and 3x+7y = 1/10 solving, we get y = 1/400 [means work done by a woman in 1 day] 10 women 1 day work = 10/400 = 1/40 10 women will finish the work in 40 days

27) A alone can complete a work in 16 days and B alone can do in 12 days. Starting with A, they work on alternate days. The total work will be completed

  • 1) \begin{aligned} 13\frac{1}{4} \end{aligned}
  • 2) \begin{aligned} 13\frac{1}{2} \end{aligned}
  • 3) \begin{aligned} 13\frac{3}{4} \end{aligned}
  • 4) \begin{aligned} 13\frac{4}{4} \end{aligned}
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
A's 1 day work = 1/16 B's 1 day work = 1/12 As they are working on alternate day's So their 2 days work = (1/16)+(1/12) = 7/48 [here is a small technique, Total work done will be 1, right, then multiply numerator till denominator, as 7*6 = 42, 7*7 = 49, as 7*7 is more than 48, so we will consider 7*6, means 6 pairs ] Work done in 6 pairs = 6*(7/48) = 7/8 Remaining work = 1-7/8 = 1/8 On 13th day it will A turn, then remaining work = (1/8)-(1/16) = 1/16 On 14th day it is B turn, 1/12 work done by B in 1 day 1/16 work will be done in (12*1/16) = 3/4 day So total days = \begin{aligned} 13\frac{3}{4} \end{aligned} It may be a bit typical question, but if are not getting it in first try then give it a second try. Even not, then comment for explanation for this. We will be happy to help you.

28) 5 men and 2 boys working together can do four times as much work as a man and a boy. Working capacity of man and boy is in the ra

  • 1) 1:2
  • 2) 1:3
  • 3) 2:1
  • 4) 2:3
View Answer View Explanation
Ans.   C
Explanation :
Let 1 man 1 day work = x 1 boy 1 day work = y then 5x + 2y = 4(x+y) => x = 2y => x/y = 2/1 => x:y = 2:1

29) A alone can do a piece of work in 6 days and B alone in 8 days. A and B undertook to do it for Rs. 3200. With the help of C, they completed the work in 3 days. How much is to be paid t

  • 1) Rs. 300
  • 2) Rs. 400
  • 3) Rs. 500
  • 4) Rs. 600
View Answer View Explanation
Ans.   B
Explanation :
C's 1 day's work = \begin{aligned} \frac{1}{3}- \left(\frac{1}{6} +\frac{1}{8} \right) \\ =\left(\frac{1}{3} - \frac{7}{24} \right) \\ = \frac{1}{24} \A:B:C = \frac{1}{6}:\frac{1}{8}:\frac{1}{24} \= 4:3:1 \C's Share = \frac{1}{8}* 3200 \ = 400 \end{aligned} If you are confused how we multiplied 1/8, then please study ratio and proportion chapter, for small information, it is the C ratio divided by total ratio.

30) A piece of work can be done by 6 men and 5 women in 6 days or 3 men and 4 women in 10 days. It can be done by 9 men and 15 women in how many day

  • 1) 3 days
  • 2) 4 days
  • 3) 5 days
  • 4) 6 days
View Answer View Explanation
Ans.   A
Explanation :
To calculate the answer we need to get 1 man per day work and 1 woman per day work. Let 1 man 1 day work =x and 1 woman 1 days work = y. => 6x+5y = 1/6 and 3x+4y = 1/10 On solving, we get x = 1/54 and y = 1/90 (9 men + 15 women)'s 1 days work = (9/54) + (15/90) = 1/3 9 men and 15 women will finish the work in 3 days
<< Previous Page Next Page >>

Get Free Current Affairs and Govt Jobs Alerts in your mailbox

Current Affairs
Govt Jobs

Visit Our Blog